Streamingskolen:

Slik streamer du en rettsak med VIMEO

Hvordan livestreame en sak som varer fra 09:00-14:30 fra onsdag 13. januar til mandag 18. januar?

Publisert Sist oppdatert

enerWE valgte nylig å streame en sak i Høyesterett. Saken varte fra onsdag til mandag. Utfordringen var at rettsaken gikk over flere dager, og at streamen fra Høyesterett ble slått av og på i pauser, etter arbeidstid og gjennom helgen. Hver gang Høyesterett slo av streamen, så tolket streamingplattformen vi hadde valgt det som at sendingen var avsluttet.

De første dagene måtte vi sitte klare og sende over nye strømmenøkler til Høyesterett etter hver pause. Men så fikk vi et tips fra Soli Salaryman i Facebookgruppen Webinar og streaming, og da løste det seg.

Her skal vi gi en kort forklaring på hvordan vi løste utfordringen.

Streamingplattform

Vi valgte VIMEO Premium som plattform for livestream. Denne plattformen benytter vi oss av når kunder ønsker å streame til VIMEO. Lisensen koster NOK 625,- pr. måned.

Innstillinger i VIMEO

Siden Høyesterett slår av og på strømmen, så fungerer det ikke å opprette et arrangement "One time". Vi valgte derfor "Reccuring".

Videre så lot vi det stå åpent på start "date" og "time".

Vi valgte "Repeat", men vi valgte ikke spesifikke dager.

For å kunne motta strømmen fra Høyesterett, måtte vi også oversende RTMP URL og Stream key. Her valgte vi også "Preview stream before going live", slik at vi kunne verifisere at vi mottok strømmen.

Nå er det kanskje for spesielt interesserte å både strømme og se på en rettsak som varer over flere dager, men nå har du ihvertfall en løsning for dette dersom du er blant de som får i oppdrag å sette opp en slik strøm.

Bli med i Facebook-gruppen for erfaringsdeling fra produksjon av webinar og streaming!

Powered by Labrador CMS