Streamingskolen:

Hvordan kable streamingutstyret mitt?

Vi forsøker å rydde litt opp i hva du trenger av kabler.

Publisert Sist oppdatert

Streamingtjenester er i full vekst. Digitaliseringen av innhold og nye distribusjonsmåter har for alvor skutt fart etter nedstengningen av Norge tidligere i år. Nå som mange bedrifter ønsker å streame selv er det en rekke spørsmål om utstyr og kabler som melder seg. Vi forsøker å rydde litt opp i hva du trenger av kabler.

Forutsetningen for denne oppskriften er at du streamer eller ønsker å streame med et speilløst kamera (f.eks. Sony A7iii eller tilsvarende). I tillegg ønsker du å sitte mer enn 3 meter unna ditt kamera. La oss forklare.

Speilløse kameraer som ikke har en full HDMI output, men HDMI micro eller mini gir deg store begrensninger ift. lengden på kabelen. I følge eksperter i ledende fotobutikker er det fysisk umulig å streame signaler gjennom kabler (micro og mini) på mer enn 3 meter. Derfor trenger du convertere (adaptere).

I vårt oppsett har Sony A7iii kameraet en HDMI micro output. For å kunne sette kameraet langt unna oss, f.eks. 10 meter trenger vi følgende utstyr:

Fra kameraet en HDMI micro til HDMI. Denne plugges inn i Black Magic Design HDMI-SDI adapter. Fra denne adapteren går det en (i dette tilfellet) 10 meter lang SDI kabel til Black Magic Design SDI-HDMI adapter. Fra denne adapteren går det en kort HDMI til HDMI inn i bildemikseren (f.eks. Black Magic Design Atem Mini Pro).

Visualiserer vi dette kan du ha nokså korte (0.5 meter) HDMI kabler i hver ende. Det lange kabelstrekket kan du kun hente på SDI-kabelen. På den måten omgår du begrensningen på 3 meter som ligger i HDMI micro og mini.

Om Podie Film

Podie film (podie.no) er et digitalt innholdsbyrå som spesialiserer seg på foto, reklamefilm og content til sosiale medier. Selskapet er ekspert på brandet content til alle digitale flater. Podie film holder til i Hønefoss med kunder flere steder i landet.

Totalt vil 2 HDMI-kbaler (uavhengig av ditt kamera), 2 adaptere og SDI kabel kommer på ca. kr. 3.000.-

Tips: sjekk hva slags HDMI output du har på kameraet ditt!

Bli med i Facebook-gruppen for erfaringsdeling fra produksjon av webinar og streaming!

Powered by Labrador CMS