Energi Norge lanserer podkasten "Fornybaren"

Med løs snipp og et visst skråblikk på egen næring, lanserer Energi Norge i dag sin egen podkast. Her blir det aktuell politikk, fagfakta og strømsnadder i skjønn forening.

— Vi har lenge ønsket å kunne snakke om strøm og fornybar energi i et litt annet format enn det stortingshøringer og våre egne nettsider tillater. Podkasten skal gi rom for fagprat i en litt løsere tone enn det vi ellers kan tillate oss, sier Bendik Solum Whist, en av programlederne i Fornybaren.

Til daglig jobber han som myndighetskontakt i Energi Norge. Med seg som "fornybartender" får han informasjonssjef Aslak Øverås, som også har fått full tenning på podkastformatet.

Mye å snakke om

— Vi er selv storforbrukere av podkaster og ser at dette er blitt en fin kanal for organisasjoner som ønsker å by litt mer på seg selv, hvor det faglige kan gjøres interessant for en litt større målgruppe enn de som vanligvis følger med på nyhetsbrevene fra Energi Norge, sier Øverås.

Første episode handler i hovedsak om Fornybarometeret som Energi Norge lanserte i mai, hvor kollega Kristian Blindheim får fortelle mer om elektrifiseringen av Norge. I tillegg har podkasten en egen spalte for mer hverdagslig "strømsnadder" – i denne episoden blant annet elsparkesykler.

— Strømmen er usynlig og noe vi tar for gitt i hverdagen. Samtidig klarer vi oss ikke uten. Det gir en stor godtepose av temaer å snakke om, både innenfor energi- og klimapolitikk, elektrifiseringen av transport og andre sektorer, samt alle de elektriske duppedittene i hverdagen, sier Øverås.

Spennende gjester

De to programlederne er allerede i gang med flere innspillinger, og lover at både kjente politikere, ansatte i medlemsbedriftene og egen organisasjon vil gjeste Fornybaren i tiden som kommer.

Første episode ligger nå ute på Acast, Soundcloud og Spotify. Den er også ventet å dukke opp i iTunes / Apple Podcasts og Google Podcasts i løpet av få dager.

— Dette er en baby vi har gått svanger med lenge. Nå var tiden endelig moden for å sette den til verden. Vi håper den faller i smak både innenfor og utenfor menigheten, og vil gjerne ha tilbakemeldinger og tips til temaer og gjester, sier Solum Whist.

For innspill og tilbakemeldinger, bruk e-postadressen [email protected]