Streamingskolen:

Derfor bør du droppe Powerpoint på webinaret

Vi begynner å få TEAMS Fatigue!

Publisert Sist oppdatert

Frokostseminar, lunsjseminar og konferanser har flyttet seg over til skjerm. Det samme har prosjekt- og salgsmøter. Vi sitter og ser inn i skjermen hele dagen. Noen har begynt å bruke ordet TEAMS Fatigue.

En liten trøst er at det ikke bare er du som blir sliten når du hører ordet TEAMS (eller ZOOM). Vi savner alle det å møtes fysisk.

Det finnes mange gode grunner til å bruke Powerpoint på webinarer og live stream. Men med TEAMS Fatigue som bakteppe så finnes det en god grunn til å droppe powerpoint.

Dersom du produserer et webinar eller en livestream som kan stå alene uten det visuelle, så kan lyden også løftes ut som Podcast. Alt du trenger å gjøre er å bruke lyden fra webinaret eller livestreamen uredigert. Så legger du på en standard jingle i starten og slutten. Så kan du publisere podcasten ut i skyen ved hjelp av tjenester som Acast, Soundcloud eller tilsvarende. Ved å sette opp integrasjon med iTunes og Spotify så tilgjengeliggjør du også lyden fra webinaret eller livestreamen for folk flest.

Selv lytter jeg til podcast når jeg tar en løpetur rundt Sognsvann, eller når jeg er ute og triller barnevogn og barnet sover. Jeg lytter også til podcast når jeg kjører bil, og når jeg måker snø. Jeg lytter til podcast når jeg smører matpakker til barna, og når jeg lager middag. Jeg lytter stort sett til podcast når jeg er alene, og ikke sitter ved laptop´en.

Dersom det eneste målet med et arrangement er å tjene penger på deltakeravgift, så er kanskje gratis podcast som tilleggsprodukt en dårlig idé.

Men dersom målet med arrangementet er å løfte et budskap ut til så mange som mulig, så mener jeg at det er en veldig god idé å gi alle oss som er lei av å se inn i skjermen muligheten til å få lyden inn i øret når vi har slått av laptop'en.

Her kan dere lytte til et eksempel, der Energi Norge har løftet lyden fra en paneldebatt på et webinar ut som podcast. Selv tok jeg meg ikke tiden til å se på paneldebatten, men jeg har lyttet til podcasten fra debatten.

NB: Energi Norge er enerWE Partner, og vi publiserer podcasten deres ut mot våre lesere.

Bli med i Facebook-gruppen for erfaringsdeling fra produksjon av webinar og streaming!

Powered by Labrador CMS